Tein viime viikolla ekaa kertaa metsään jäljen Ansalle ja laitoin makupaloja joillekin pätkille ja jotkut pätkät olivat ilman makupaloja. Kepit (4 kpl) olivat myös mukana. Hyvin meni! Ansa ei vaan enää syö juurikaan makupaloja jäljellä, vaikka niitä siellä olisikin.. Täytyykin siis pohtia, jättäiskö ne kokonaan pois. Kovin montaa jälkeä ei kyllä enää täälläpäin varmaankaan ehdi tekemään Keppien ilmaisu menee hyvin, ainoastaan eka keppi jäi huomaamatta minulta ja koiralta.. Harmi. En tiedä, mitä siinä sitten tapahtui.. Tosin ensimmäinen keppi oli todella alussa, joten menisiköhän alkukaahotusen piikkiin? Muut kolme keppiä ilmaisi itsenäisesti menemällä istumaan ja ottamalla katsekontaktin. Ansa tarjoaa itse ilmaisutavaksi tuota istumista ja nyt on menossa myös pohdinta, että vaadinko maahanmenon vai annanko ilmaista istumalla.. ?

Sitten noutotreeneihin! Treenailtiin pitkään kapulan pitämistä tunnarikapulalla ja sitä, että ipana istuu mun edessä kapula suussa ja minä toistelen "tuo" ja palkkaan siitä. Vihdoin eilen kokeilin sitten jo ihan "noutoa". Eli jätin Ansan istumaan paikalleen kapula suussa, otin yhden askeleen taaksepäin ja sanoin "tuo". Sehän toi! Palkkana mulla on tennispallo, jota pidän leuan ja rinnan välissä. Sen saa kun tuo kapulan eteen ja sanon "zip"(käytän "zip"-sanaa merkkisanana siitä, milloin on palkka tulossa). Tietty sit ahneena ihmisenä koitin heti kahta askelta taakse ja onnistuipa sekin. Nyt täytyy vaan pitää itsellä maltti ja treenailla paljon lyhyellä matkalla. Eteentulotreeniä täytyy muutenkin ottaa, koska meinaa istua hieman vinoon. Siihen auttoi ainakin äskeisissä treeneissä se, että mun vasen jalka on edemmällä kuin oikea ja vaadin Ansan tulemaan ihan likelle eli ei voi edes istua vinoon. Samaa tein noutotreeneissäkin ja auttoi Ansaa istumaan suoraan.

Treenaan myös tiukempaa kapulanpitoa siten, että palkan saa kun pitää kapulaa lujasti kiinni mun vetäessä sitä poispäin. Tämä siksi, koska meinasi rueta jossain välissä mukeltamaan kapulaa ja pitämään sitä turhan löyhästi.