Ollaan nyt tottisteltu joka päivä jotain ja keskitytty lähinnä seuraaviin liikkeisiin:

- seuraaminen

- liikkestä maahan ja seisomaan

- luoksetulo

- eteenmeno

Olen treenannut siten, että ensin otetaan seuraamista, jonka jälkeen jäävät. Sitten luoksetulo ja aina treenien lopuksi eteenmeno jos treenataan ulkokentällä. Näin uskon ja toivon, että saisin koiralle tietyn "mallin" päähän.

Seuraamista tekee suht nätisti, mutta nyt on tullut pienoinen ongelma. Ollaan nimittäin treenattu niin paljon täyskäännöksiä ja käännöksiä vasemmalle, että Ansa yrittää oma-aloitteisesti tarjota niitä. Siis vaikka mentäisiin suoraan niin jossain vaiheessa rupeaa heittämään takapuoltansa oikealle ja tekemään vasemmalle käännöstä itsenäisesti Vaikka siis itse kävelisin ihan suoraan. Täytyy siis ottaa nyt treeniohjelmaan ihan suoraan meno ja treenailla käännöksiä erikseen ettei ala ennakoimaan.

Jäävät liikkeet ovat oikein hyvällä mallilla. Nopeat ja teknisesti hyvät. Kohtapuoliin pitää rueta treenailemaan myös liikkestä istumista BH:ta varten. Pitää vaan miettiä siihen käsky, joka selkeästi eroaa "Stå" ja "Maa" käskyistä. Normaali istuminen on ihan "Istu", mutta se on liian lähellä seisomiskäskyä, jotta voisin ottaa sen myös jäävän istumisen käskyksi. Täytyypi miettiä joku järkeä, helppo ja yksitavuinen sana liikkestä istumiselle.

Luoksetulossa ollaan tehty pelkkiä läpijuoksuja. Näitä siksi, koska vauhti rupesi hiipumaan ja Ansa alkoi jarruttaa mielestäni liian aikaisin eteentuloon. Nyt ollaan saatu vauhti tosi hyväksi, katsotaan mitä tapahtuu kun otetaan taas eteentulo luosketulon yhteyteen.. Törmääkö, juokseeko läpi?

Eteenmenoa ollaan treenattu siten, että tosiaan aina luoksetulon jälkeen jätän lelin kentän toiseen päähän niin, että Ansa näkee sen. Sitten ollaan menty vauhdilla toiseen päähän, siellä haltuunotto ja lähetys lelulle. Käsky on "eteen". Hyvin sinkoaa! Pitää rueta miettimään, josko kohta tekisi siten ettei kakara näkisi lelua.