Ansan kanssa ollaan kovasti treenailtu agia, tokoa ja pk-tottista. Hyvällä mallilla on! Nyt vaan "ongelmaksi" alkaa tulla ennakointi... Omasta mielestään tietää, mitä mikin liike pitää sisällään, joten ajattelee sitten suorittaa asioita ennakkoon.. Eli, treenataan nyt sitten tiukasti käskyn alla ja en vaan anna mahdollisuutta sille lähteä yksin humputtelemaan esim. merkille tokotreeneissä.

Tokossa ja tottiksessa ollaankin treenailtu seuraavia asioita:

- avoimen kauko-ohjaus. Hyvin sujuu! Käytän pelkkää ääntä tässä, koska jos lisään käsimerkin niin vaihdoista tulee levottomat. Ansa nimittäin pomppaa maasta melkein ilmaan ja sitten vasta istuu jos otan mukaan käsimerkin. Pientä liioittelua Näitä ollaan tosiaan treenailtu nyt ihan 5 metrin matkalla ja ainakin tähän asti on sujunut hyvin.

- nouto ja ohjattu nouto. Ollaan ihan perusnoutoa ja varsinkin loppuasentoa treenattu. Se kun meinasi rueta törmäilemään minuun kapulan kanssa eteentullessaan. Tällä hetkellä koitan sitä, että hieman kumarrun koiraa kohden sen tullessa ja on hieman vähentänyt törmäämistä. Ohjattua ollaan treenattu pelkästään oikeaa kapulaa hakemalla nyt kahdella eri kerralla. Lähtee merkiltä innolla! Otettiin alusta asti kaikki kolme ohjatun kapulaa mukaan ettei sitten myöhemmin tule koiralle yllärinä ne muutkin kapulat.

- tokossa muuten vaan hinkattu kuosiin alokkaan liikkeitä ja ne onnistuvatkin hyvin. Kaikki riippuu siis minusta

-tottiksen puolella olen kahdesti nyt tehnyt BH-kokeen seuraamiskaavion alun eli 50 metriä, täyskäännös ja 50 metriä. Ainut ongelma tässä on, että Ansa ei ole tottunut seuraamaan suoraan noin pitkään, joten alkaa tarjoamaan vasemmalle käännöstä jossain vaiheessa. Noin muutoin vire on erinomainen ja seuraa kauniisti.

-luoksetulo ja eteenmeno. Luoksetulon loppuasentoa on hinkattu, koska siinäkin rupesi törmäämään siten, että minä meinasin lentää selälleni.. Läpijuoksuja ollaan myös tehty ettei ala ennakoimaan ja jarruttamaan liian aikaisin eteentuloon.  Eteenmenoa puolestaan ollaan treenattu ehkäpä 50 metrin matkalla. Eli vielä tässä vaiheessa olen näyttänyt lelun ja jättänyt sen maahan. Sitten ollaan köpötelty toiseen suuntaan sen 50 m ja sieltä lähetys. Ampuu kuin tykinkuula! Täytynee jossain vaiheessa vaihtaa sitten siihen, että joku muu vie lelun.

Helmikuussa meillä alkaakin sitten BH-kurssi ja helmikuun lopulla eka toko-koe! Jaiks! Sitten tämän vuoden lokakuussa Ansa menee MH-luonnekuvaukseen Agikisat olisi tarkoitus myös startata syksyllä jahka ikä riittää.. Luustokuvauksethan ovat ilmeisesti maaliskuussa ja niitähän tässä eniten jännätään..