Tänään treenailtiin pitkästä aikaa hakua ja otettiinkin ekat rullatreenit Ansalle! Maalimies meni n. 30 metrin päähän ja ihan normaalisti lähetin koiran maalimiehelle "ukko"-käskyllä. Pinkoi maalimiehen luokse tuhatta ja sataa, mutta, se ISO mutta... Käytös maalimiestä kohtaan on nimittäin aika sikamaista. Rynnii päälle, tönii, hyppii päälle, yrittää syödä sormet makupalan mukana jne Täytynee ottaa käytäntöön malli, että maalimies käskee Ansan maahan sen tullessa näytölle ja sitten vasta kun rauhoittuu niin lähtevät yhdessä tulemaan takaisin keskilinjalle. Pakkohan tuohon on nyt jo puuttua ettei jää tavaksi.

Mutta sitten itse rullatreeniin! Lähdettiin ehkä turhan hätäisesti tähän, koska en ollut ennakkoon treenannut rullan elikkä letkunpätkän pitämistä.. Eka tuonti oli siten tiputtelua, mutta toi kun toikin rullan lopulta. Vaihdettiin sitten pikkupatukkaan ja onnistuikin paremmin. Täytyy treenata ihan erikseen letkun pitäminen ja sitten vasta yhdistää hakutreeniin.

Näytölle lähti kanssa hyvin kun vähän kutsuttiin, sittenhän tosin sikailikin maalimiehen luona.

Mutta noin muutoin meni ihan ok ja onhan tuolla pennulla ihan huisi motivaatio immeisten perään. Sille on maailmaan paras palkka löytää ihminen metsästä ja oikein näkee kun koko koira meinaa räjähtää onnesta.. Siksi se varmaan sikaileekin kun on vaan niin kivaa!

Esineruutuun laitoin kolme esinettä: molempiin takakulmiin ja sitten hieman keskemmälle. Ansa lähti ihan huisin hyvin ruutuun ja tiesi tasan tarkkaan mikä on homman nimi! Esineet löytyi nopeasti. Ainut, jossa on hiomista, on ylläriylläri palautus.. Meinaa lähteä nimittäin ittekseen leikkimään esineellä. Tähän auttaa se, että juoksen hieman karkuun. Eli lisää vaan luovutustreeniä! Itse etsimisessä ei ongelmia ole ja Ansa tajuaa ruudun rajat hyvin, ei ylitä niitä. Irtoamisessa ei myöskään ole ongelmaa ja juokseekin suoraan takarajalle aloittaen etsinnän sieltä.

Ihana penska!