Tultiin justiinsa Ansan kanssa treenailemasta lähikentältä ja pakko kirjoittaa äkkiä kaikki muistiin ettei unohdu! Eli treenattiin ruutua, kaukoja, tunnaria (!!), seuraamista sekä noutoa.

Aloitin treenin seuraamisella ja aluksi tein lyhyttä pätkää, jonka jälkeen palkkasin. Käännökset sujui superisti ja Ansa teki hommia tosi hyvällä vireellä huolimatta torstain yhteenotostamme (=meinasi vähän näpeille käydä..) Takapään käyttö käännöksissä oli tosi hyvää, siihen olen erityisen tyytyväinen. Treenasin myös voittajan sekä evl:n sivuaskelia vasempaan sekä oikeaan. Sujuu hienosti! Aikaisemmin meinasi olla ongelmaa oikealle menevien sivuaskeleiden jälkeisen perusasennon kanssa, oli hieman vino. Sitkeällä korjaamisella tarjoaa nyt jo hyvin suoraa perusasentoa. Sittenpä koitin kaikki käännökset läpi juoksemalla, hienosti käyttää juostessakin takapäätään käännöksissä, hyvähyvä

Seuraavaksi otettiin ruutua ja ilman, että ruudussa olisi mitään palloa, kosketusalustaa tms. Ensimmäinen kerta meni hienosti, pääsin pyäsyttämään oikeaan kohtaan ja heittämään pallon palkaksi. Mutta sitten seuraava toisto olikin jo huonompi ja Ansa ei oikein hoksannut ruutua ollenkaan. Kävin sitten näyttämässä käsillä oikean kohdan ja koitin uudestaan. Sitten jo onnistuikin. Lopuksi otin vielä yhden toiston siten, että pallo oli ruudussa odottamassa. Haluan luoda näin koiralle mielikuvan, että sinne kannattaa mennä ja kovaa, koska lelu odottaa. Ruutuun tarvitaan treenata lisää suoritusvarmuutta ja sitähän ei saa muilla kuin toistoilla.

Ruudun jälkeen siirryimme noutoon ja otin ihan perus tasamaanoudon 750 gramman kapulalla. Lähti hyvin kapulalle, tosin meinasi hieman ennakoida lähtökäskyä.. Tuonnin otin pitkästä aikaa ihan eteen asti ja se oli ok. Tietty, itse haluisin tuontiin vielä lisää vauhtia, mutta kyllä tuokin vauhti on riittävä. Täytyy Skogsterin valmennuksessa kysyä vinkkejä, kuinka eteentulon saisi vielä hieman ripeämmäksi. Lopuksi otin vielä noudon siten, että vapautin tuonnin n. 3 metrin päästä lelulle.

Noudon jälkeen alettiin treenaamaan minun kammoksumaa liikettä eli tunnaria.. Kapulat kun tulivat niin pakkohan tuota on nyt treenata. Pelkään, että saan pilattua koko homman jotenkin ja olenkin vähän vältellyt tunnarin treenaamista Vein kasan hajuttomia kapuloita penkan lähelle ja piilotin oman ensin sivusuunnassa n. 6 metrin päähän vääristä. Tätähän Ansalle on tehty kerran aikaisemmin. Ansa lähti huimalla vauhdilla etsimään omaa lumesta ja minulla valui tuskanhiki... Löysi oman nopeasti ja toi minulle hyvin! Ei välittänyt väärien kapuloiden kasasta ollenkaan! Sitten otin seuraavan toiston siten, että välimatkaa oli 5 m. Kolmannen toiston siten, että 3 m ja neljännen toiston tein jo niin, että joutui juoksemaan etsimään omaa ihan väärien kapuloiden vierestä. Sujui aivan upeasti! Näitä nyt tehdään paljon tällaisella tekniikalla. En tosiaan vielä pitkään aikaan uskalla omaa lykätä vieraiden sekaan.

Sittenpä viimeiseksi otin kaukoja. Kotona onnistuu 15 metrin matkalta istu-seiso ja maahan-seiso. Ulkonapa ei onnistunutkaan niin hyvin, koska on paljon rauhattomampi tilanne. Vähensin matkan sitten ensin 2 metriin, josta 4 ja 5 metriin. Lopussa onnistui. Täytyy näitä kaukoja treenata paljon vieraissa paikoissa, jotta tähänkin hommaan saadaan suoritusvarmuus.

Mutta tällaista tällä erää, Ansa oli oikein super musta tänään!