Tänään olin tuomaroimassa epäviralliset agikisat ja mukavaa oli! Viimeksi taisin tuomaroida kesällä. Alla radat ja omat (kootut ) selitykset..

Ensin möllirata ja se oli seuraavanlainen:

Rata oli omasta mielestäni vaikeusasteeltaan keskitasoa mölliluokassa. Se sisälsi vääntöä hintsusti, mutta sitten myös helpompaa osuutta. Kuitenkin radalla selvisi hyvin pitkälti hyvin hallussa olevalla ennakoivalla valssilla, eli ihan perusjuttuja. Yllättävän vaikeaksi osoittautuivat kepit, niistä jouduin antamaan monia ja monia virhepisteitä. Yksi takaakierto helpohkosta kulmastakin radalla oli ja siinä ei muistaakseni tullut esille sen kummempia ongelmia. Keppien lisäksi vaikelta tuntui kohta 11-12. Moni nopea koira sujautti hypätä esteen nro 12 takaa ohjaajan ollessa hieman myöhässä.

Ainut asia, jonka (taas) unohdin suunnitella huolella oli ajanottajien sekä tuomarinsihteerin sijoittuminen ahtaassa hallissa.. Lopulta he sijoittuivat esteen nor 16 lähettyville ja se olikin sitten ihan hyvä paikka. Tosin, virallisissa kisoissa tällainen sijoittelu ei olisi onnistunut, koska ajanottajat eivät aivan suoraan olleet ensimmäisen hypyn linjalla aikaa ottamassa.

 

Sitten seuraavaksi kisaavien rata:

Olin mielessäni suunnitellut, kuinka menisin radan oman koirani kanssa ja kukaan ei käyttänyt 2 hypyllä tekniikkaa, joka minulla oli mielessä. Itse olisin kokeillut merkkausta yhdistettynä selän takaa heittoon. Mutta, onnistuihan tuo kohta toisellakin tekniikalla oikein hyvin. Välistäveto sujui suurimmalta osalta hyvin, ja kohta 8-9 oli yllättävänkin helppo. Muistaakseni ainoastaan yksi koira karkasi väärän päähän putkea. Muutamalla oli ongelmia ehtiä ohjaamaan koiraa 8 hypylle. Yllättävä ongelamkohta oli este nro 12, jonka moni koira hyppäsi tai meinasi hypätä väärältä puolen. Taisi ohjaajilla olla kiire A:lle varmistamaan kontaktia ja täten ohjaus esteelle 12 osaksi unohtui. Kontaktit noin pääsääntöisesti sujuivat hienosti. Kaiken kaikkiaan rata on paperilla hyvin perusradan näköinen eli ei sisällä sen kummempia hässäköitä. Kuitenkin taisi olla ettei yhtään puhdasta tulosta tullut.. Eli, tässä tapauksessa ne hässäkät huomasi vasta rataantutustumisessa ja itse radalla.

Oma sijoittuminen tällä radalla oli helppoa. Radan alun olin hyppy nro 7 ja A:n välimaastossa. Koirakon saapuessa nro 5-6 hypyille, siirryin A:n vierelle, josta näinkin mukavasti koko päätykuvion. Sitten taas koiran mentyä A:n, vaihdoin takaisin alkupisteeseen.

Tuli taas tänään nähtyä hienoja koiria ja taitavia ohjaajia!