Vedin tänään agilitytreenit kisaaville/kisavalmiille koirakoille ja treenattiin teemaa "Jaakotus, ennakoiva ja juoksulinja". Treenin tarkoituksena oli avata ohjaajien silmät jaakotuksen ja valssin eroille, hyödyille ja haitoille. Erityisesti kiinnitettiin huomiota koiralle loogisimpaan juoksulinjaan. Olen huomannut omassa ohjaamisessa kuten myös muiden ohjauksessa, että usein pohditaan sitä itselle helpointa keinoa, vaikka oikeastihan ajatuksen pitäisi mielestäni lähteä siitä, mikä on koiralle loogisin ja helpoin linja.

Tällainen treeni tehtiin:

3= ennakoiva valssi vasemmalle siivekkeelle- koiralle hyvä linja putkeen, ohjaaja ei ole tiellä.

5= jaakotus vas. siivekkeelle - koira tulee automaattisesti hyvään linjaan putkelle menoon. Koiraahan myös automaattisesti vetää ohjaajan puoli, joten sikälikin looginen eteneminen koiralle.

8= jaakotus oik. siivekkeelle - sama kuin vitosellakin. Koiralle tulee hyvä ja looginen linja putkelle.

11 = takaakiertojaakotus - tässä kohden tehtiin jaakotus maksikoiralle. Pyrittiin ehkäisemään piiiitkää loikkaa ja jaakotuksella tehostettiin koiran käännöstä oikeaa putken suuta kohden.

14= vastaanottovalssi - koiralle tuli luonnollinen linja putkelle kunhan ohjaaja muisti olla harppomatta liiaksi taaksepäin ja muisti pitää oman juoksulinjan putken suuta kohden.

Jos nämä kaikki olisi tehty ennakoivalla valssilla, olisi koiran juoksulinjat olleet epäloogiset ja todennäköisesti koiria olisi sujahdellut myös vääriin päihin putkea.. Jaakotuksella ohjaajatkin saivat hyvät juoksulinjat, joten koiralle oli helppo kertoa oikea putken pää. Kiva treeni ja täytyypä Ansan kanssa testata jahka paranee kennelyskästä! Onnin kanssa tämä on kerran tehty ja hyvin sujui