Oltiin tänään tokokokeessa avoimessa luokassa Pieksämäellä. Tuomarina toimi Markku Mäntynen ja alla liikkeet, pisteet sekä selitykset. Video tässä: http://www.youtube.com/watch?v=x7Xc-jBSjss

- Paikkamakuu - 10 = Ansa oli hyvässä, sopivan rauhallisessa vireessä paikkamakuuta ajatellen. Meni maahan nopeasti ja jäi hyvin paikoilleen. Ansa oli vaihtanut lonkka-asentoon, mutta se ei pisteitä vähentänyt. Sivullenousu oli nopea ja hyvä.

- Seuraaminen - 10 = NYT me löydettiin se oikea "tokovire" seuraamiseen ohjaajalle sekä koiralle! Ansa oli tarpeeksi rauhallinen tokon seuraamiseen ja itsekin muistin olla heilumatta kuin helikopterin ja tuulimyllyn sekoitus...

- Maahanmeno - 8,5 = Ansa meni maahan, mutta hiiitaaaasti. Ennen maahanmenoon lähtöä vilkuili ruutua, joten veikkaan ettei ollut ihan kartalla seuraavasta liikkeestä. Epävarmuudesta siten johtui maahanmenon hitaus, koska ei ollut ihan täysin varma suorituksesta. Puoli pistettä lähti vinosta perusasennosta, johon Ansa pomppasi kuin tikka!

- Luoksetulo -10 = Paras luoksetulo, jonka Ansa on kokeessa ikinä tehnyt. Nopea lähtö, nopea pysähdys, hyvä eteentulo ja nopea sivulle siirtyminen!

- Seisominen - 9 = seisominen itsessään oli hyvä ja nopea. Piste lähti kuitenkin taas vinosta loppuasennosta, johon Ansa länttäsi takapuolensa hyvinkin rivakasti, ja hieman vinoon. Olin kuitenkin tyytyväinen siihen ettei kääntynyt mukana taakse, koska se on ollut meillä joskus ongelmana.

- Nouto - 9,5 = hyvä kapulalle meno, mutta se paluu.. Ärh, turhan hidas. Nyt täytyy keksiä keinoja palautuksen nopeuttamiseen. Koskaan ei tosin ole ollut niin hidas palautus kuin tänään.Liekö johtui siitä,että kapula heitettiin ruudun viereen ja Ansa taasen katseli ruutua. Eli ei ihan tiennyt, tekeekö oikein tuodessaan kapulaa.

- Kaukot -10 = jee! Superit, mitäpä siihen muuta sanomaan  Maahanmeno sivulta olisi saanut olla hiukan nopeampi, mutta muutoin vaihdot olivat hyvätja puhtaat sekä Ansa pysyi paikallaan.

- Hyppy - 8 = hihih, tässä tuli koiralle jokin ajatuskatkos  Ensinnäkin este oli yhden laudan verran liian korkea, mutta sen en usko vaikuttaneen tähän, onhan tuo metristäkin hypännyt. Ansa lähti hyvin esteelle, mutta miltei pysähtyi jostain syystä ennen sitä. Sitten hyppäsi yli ja istui taakse hyvin. Takaisinhyppy oli hyvä ja ihme ettei kolauttanut, koska istui niin lähellä estettä.

- Kokonaisvaikutus - 10 = tästä olen aikasta otettu  Tuomari sanoi,että "jaan kahdesti vuoteen kokonaisvaikutuksesta kympin ja nyt se tulee teille!"

Yhteensä 190 pistettä, KP, sija 1/15 ja TK2!!

Olen niiiiiin tyytyväinen. Tämä oli nyt ensimmäinen tokokoe, jossa tuntui, että sain Ansan vireen oikealle tokotasolle. Aikaisemmissa kokeissa on ollut turhan korkeassa vireessä tokoa ajatellen. Olen tyytyväinen myöskin omaan ohjaamiseeni. Tuomari kehui, että hyvin, eleettömästi ja hienosti ohjattu! Aikaisemminhan olen tosiaan muistuttanut lähinnä helikopteri-tuulimylly-mixausta,mutta treenikavereiden sinnikkäällä "paasaamisella" olen oppinut tokotyylin ohjata koiraa  Suurkiitos siten treenikavereille! Myöskin Piia Miettisen neuvot Ansan rällätyksen karsimiseen olivat super hyviä ja auttoivat todella, täytyy häntäkin kiittää ja lähettää kiitosmaili