22.12.2010

Löysin aamulla Onnin kaulalta imusolmukkeiden läheltä muljuvan patin. Sain samalle päivälle ajan eläinlääkärille, joka epäili kyseessä olevan mastsolukasvain. Hän suositteli leikkausta heti. Onni leikattiin ja kyseessä olikin hyvin syvällä, aivan kaulavaltimon vieressäoleva rasvapatti. Se poistettiin ja sain Onnin kotiin kipulääkkeiden kera.

Illalla annoin Onnille ensimmäisen tablettimuotoisen lääkkeen.

23.12.2010

Onni söi normaalisti ruokansa ja voi hyvin. Annoin kipulääkettä aamulla sekä illalla. Illalla kuitenkin Onni ripuloi ja ulosteessa oli hieman verta mukana.Onnin maha vetää helposti veriripulille, joten en ollut vielä huolissani.

24.12.2010

Onni söi aamulla puolikkaan annoksen, jonka jälkeen se oksensi ruokansa. Ei suostunut syömään enää mitään koko aamuna ja oksentelu jatkui. Soitin päivystävälle eläinlääkärille, joka kehoitti ostamaan apteekista Antepsinia. Sen pitäisi suojata vatsaa kipulääkkeiden haittavaikutuksilta. Hain apteekista ko. lääkettä ja annoin sitä. Oksentelu ei kuitenkaan loppunut,mutta Onni oli kuitenkin vielä reipas.

25.12.2010

Onni oksensi edelleen aamun ja päivän aikana pari kertaa. Illemmalla oksennuksessa oli myös hieman verta, joten lähdimme ajamaan päivystävälle. Onni sai kipu- ja pahoinvoinninestopiikit. Saimme ruokintaohjeet; riisiä, raejuustoa,piimää, maitohappobakteereita ja lähdimme ajamaan kotiin päin. Onnin vointi oli lääkärikäynnin jälkeen jo parempi.

26.12.2010

Onni alkoi olemaan päivän mittaan voipuneempi ja illalla hengitys alkoi käydä raskaaksi. Lähdimme heti eläinlääkäriin. Siellä Onnille laitettiin nahan alle kaksi pussia nestettä sekä antibiootti-, kipu- ja pahoinvoinninestopiikit. Suolistossa oli reilusti ilmaa, mikä selvisi mahasta otetusta röntgenkuvasta. Yhtä-äkkiä Onnin hengitys alkoi olemaan hyvin raskasta ja koira oli tuskissa. Eläinlääkäri otti uuden röntgenkuvan, jossa näkyi, että suolisto on edelleen täynnä ilmaa ja paksusuoli on siirtynyt. Hän ehdotti leikkausta ja suostuin siihen heti. Onni jäi leikattavaksi ja minä lähdin kotiin odottamaan tietoa, selviääkö se vaiko ei...

Leikkaus sijoittui vatsaonteloon ja selvisi, että suolisto sekä vatsalaukku olivat täynnä ilmaa. He poistivat ilman. Suolisto ei myöskään toiminut juuri ollenkaan suuren kaasumäärän vuoksi. Ilman poistamisen jälkeen suolisto alkoi taas toimimaan ja väri palautui normaaliksi.

Diagnoosina on massiivinen suolistotulehdus. Suolesta tuli veren sekaista möhnää ja koiran vointi oli heikko.

27.12.2010

Hain Onnin kotiin aamulla. Mukaan saimme monia eri lääkkeitä, joiden avulla Onni toivottavasti alkaa toipumaan. Edelleen se on hyvin väsynyt, mikä ei ole tosin ihme tuollaisen rumban jälkeen. Toivon todella, että lääkkeet alkavat puremaan ja pääsisimme tulehduksesta eroon.