Otsikosta voi laskea, kuinka monta HYLkyä ollaan "saavutettu" peräjälkeen  Mutta eipä hätiämitiä! Tiesin tämän vaiheen tulevan joskus, se vaan tuli sitten nyt. Ansa kokeilee, josko voisi kontakteilta varastaa tai jopa loikata. Kokeillaan, voisiko lähdöstä jopa karata. Kokeillaan, saisiko radan kuviot valita ihan itse. Onneksi joukossa on myös muutama kelvollinen rata, jolla on lähinnä kauneusvirheitä ja pienoisia työtapaturmia. Se vaan taitaa tällaisen koiran kanssa olla joko 0 tai HYL, koska väärä olkapään heilautuskin saattaa ajaa koiran väärälle esteelle eikä sitä vaan ehdi korjaamaan...

Video eilisistä Oulun kisoista, joissa myöskin sikailua havaittavissa: http://www.youtube.com/watch?v=sAnYXdrNT1Q

A-rata = varastaa lähdöstä...Senkin musta kiljuva porsas. Toinen rima tippuu,koska huitaisin hypylle ja Ansalle tuli kiire kääntyä sille. A super! Keinu vähemmän super... Keinulla Ansa kääntyy katsomaan minua ja liukastuu, joten siksi en ottanut uudestaan, koska moka oli minun, ei koiran. Sitten vilahtaakin muurille kun minulla meni pasmat sekaisin... Puomi super! Ja loppurata muutenkin kelvollinen.Tosin lopussa näkee ettei me olla juuri koskaan treenattu irtoamista.. Tartteis kai sekin opettaa? Ansa ei kuitenkaan ammu kelpiemäisen automaationa eteenpäin ja eipä me juuri suoria treenatakaan.

B-rata = pysyy lähdössä, mutta se keinu! Voihan kammotus... Mä olen melko varma videoanalyysien pohjalta, että Ansa ei ihan oikeasti jostain syystä erota kisatilanteessa keinua ja puomia. Siksipä päätin ottaa käyttöön tehostekäskyn keinulle, esim. "prrr", joka selkeästi kertoo, jotta tartteis jarruttaa. Sittenpä se ampuukin putken väärään päähän, koska en ottanut tarpeeksi kiinni ennen takaaleikkausta ja leikkauksenkin tein hieman myöhässä. Samoin se suunniteltu hirton tapainen jäi uupumaan ja Ansahan tosin selkeästi lukitsi putken väärän pään ennen hyppyä jo. Tämä kohta oli monelle vaikea ja estekulmat sellaisia ettei muuta ohjausta voinut kehittää jos koiraa ei voinut jättää yksikseen töröttämään keinun kontaktille  Mielestäni sinällään "epäreilua", koska eihän agilityssä tulisi olla kyse siitä, kenen koira pysyy kauiten kontaktilla ja kenen ei... Ehkä turhaa marinaa ja valittamista, mutta tätä mieltä minä olen  Loppurata oli taasen hyvä, poislukien putkeen sujahdus puomin sijaan. Siinä huitasen kädellä niin ihmekös tuo, että ampui putkeen. A ja puomi super!!