Kotiuduttiin vähän aikaa sitten tokotreeneistä ja oli pitkästä aikaa superhieno fiilis tehdä tokoa!! Tehtiin "tokoleikki", jossa lähetin Ansan merkille, siitä hypyn kautta ruutuun ja ruudusta noutamaan oikealla olevan metallikapulan. Merkki onnistui hyvin, mutta sitten Ansa ohitti pari kertaa hypyn ruutuun mennessään. Korjattiin se ja sitten onnistuikin koko sarja! Pieniä epätarkkuuksia, mutta tokoleikin pointti ei ole puuttua niihin vaan saada koira kuuntelemaan ja pitää hauskaa!

Ansa oli hiukkasen ihmeissään, ei olla aikaisemmin tuota tehtykään. Innoissaan kyllä oli kuten oikeastaan aina Mutta itselle jäi tosi hyvä fiilis ja siksipä päätin, että nämä otetaan ehdottomasti treenikuvioihin mukaan. Pitää muistaa pitää hauskaakin ja hyötyäkin on, koska harjoittaa korvia päähän paremmin.

Otin myös lähetyksen vasemmalle ruutuun, ruudusta vasemmalle hyppy ja kaket. Sekin onnistui kunhan Ansa ensin alkoi kuuntelemaan hypyn jälkeen. Kakejen vaihdot olivat hienot! Otin lopuksi sitten pelkän hypyn kautta kakeja ja nekin sujuivat. Ansa oli suht korkeassa vireessä, mutta pystyi kuitenkin tekemään vaihdot oikein.

Mutta niin, nämä mukaan treeneihin ja se liika ryppyotsaisuus huspois!

Tunnarin luovutus, kuva E. Juvakka