Ansan kanssa ollaan treenailtu joka päivä jotain ja neiti onkin edistynyt huimasti!

Tässä jotain, mitä ollaan treenailtu:

-seuraaminen: aloitin imuttamalla ja nyt olen pystynyt jättämään käsiavun kokonaan pois. Seuraa suorassa, ei poikita eikä edistä. Istumiset liikkeestä ovat nopeita ja katsekontaki hieno. Otan paljon lyhyitä pätkiä ja palkkaan tiheään, jotta seuraamisesta ei tulisi tylsää puurtamista.

-sivulletulo: tulee käskyllä "sivu" sivulle ilman käsiapua. Hieman vielä tökkäisee nenällä kättä, jolla olen ohjannut sivulle, mutta tökkiminen vähenee koko ajan. Tulee nätisti suoraan sivulle ja korjaa itse jos huomaa olevansa hieman vinossa.

-maahanmeno ja istuminen: istuu ilman käsiapuja, maahanmenossa autan vielä kädellä. Paikallaan istuminen on tosi hyvällä mallilla ja kestää hyvin häiriötä. Maahanmenoa ja siellä pysymistä treenaillaan jatkuvasti varmemmaksi.

-eteentulo: tässä olen käyttänyt käskyä "kom", koska käskyt tule, tänne, täällä yms. ovat jo käytössä muualla. Eteentuloa olen treenaillut luvattoman vähän ja täytyykin rueta keskittymään enemmän siihen, että Ansa tulisi suoraan eteen eikä istuisi vinossa. Taidan ottaa avuksi agilityn hyppysiivekkeet, joilla teen kujan ettei pääse tekemään suoritusta väärin.

Tässä nyt oli tottistreenejä! Täytyy vaan ihastella neitin keskittymiskykyä, joka on pienestä pitäen ollut aivan mahtava. Eilenkin olin kentällä ottamassa tottista ja siihen pölähti pariskunta lapinkoiran pennun kanssa. Pentu alkoi haukkumaan Ansalle, mutta neitipä ei korvaansakaan lotkauttanut vaan jatkoi hommiaan innoissaan.

Sitten agilityteeneistä:

-takaakierron osaa jo hyvin käskyllä "kierrä". Voin lähettää yli metrin päästä ja kiertää nopeasti siivekkeen tullen supernopeasti palkalle eli narupallolle.

-takaaleikkausta ollaan treenattu myös siivekkeillä. Senkin hoksaa hyvin, koska osaa lukea niin hyvin vartaloapuja.

-eteenmeno on myös ok mallilla ja apuna tässäkin on narupallo! :)

Teemme siis joka päivä jotain treeniä ja edistymisen huomaa silmissä. On tuo aika mahtava oppilas :) Seuraavaksi otan käsittelyyn kosketusalustan, jota tulen käyttämään tokossa ja agilityssä apuna!

Tässä kuva pikku-oppilaasta uimassa:

1248170665_img-d41d8cd98f00b204e9800998e