Täytynee pitkästä aikaa listata ylös asioita, joita tartteis treenailla.. Ilman listauksia kun ei välttämättä muista kaikkea tähdellistä.

Tottis

- Vaatimustason nosto = tajusin torstaina etten ole nostanut vaatimustasoa, vaikka koiralle on ikää tullutkin. Täytyy tehdä pidempiä pätkiäkin treeneissä, eikä jäädä kiinni muutaman askeleen hinkkaamiseen.

-Ketjutus = kisaliikkeet olisi hyvä alkaa ketjuttamaan. Minulla on paha tapa palkkailla joka liikkeen jälkeen ja senhän sitten tietää kuinka käy kokeessa --> turhautuminen kun ei palkkaa tulekaan. Torstaina tein peräjälkeen lyhyen seuraamisen, liikkeestä istumisen, luoksetulon, noudon sekä eteenlähetyksen. Eteenlähetyksessä oli palkka odottamassa. Ja heti huomasi, jotta ketjuttamista ollaan tehty aivan liian vähän, meinasi nimittäin alkaa palkan vaatiminen.. No, tähän kiinnitetään huomiota jatkossa enemmän.

Noin muutoin tottiksessa ei ole ongelmia. Ansa tekee hommia hyvällä vireellä ja kuuliaisesti.

 

Agility

- kontaktit = lisää suoritusvarmuutta ja -nopeutta kontakteille

- takaaohjaus = tänään valmennuksessa sain kuulla, että meillä on "minikoiraongelma" eli toisin sanoen en osaa ohjata koiraa takaa eikä Ansa reagoi oikein minun takaatulevaan ohjaukseen, koska sitä on harjoiteltu niin hävyttömän vähän. Johtuu siitä, että tykkään ohjata koiraa edestäpäin ja pyrin niin tekemään aina vaan kuin mahdollista. Täytyy nyt muistaa treenata myös takanaleikkauksia jne, niitä kun joskus tarvitseekin.

Muuten on tilanne hyvä ja kehitystä on tapahtunut sekä koiran että ohjaajan taholta