Aloitussanat: Ansa on niin taitava

Seuraavia asioita ollaan nyt treenailtu:

-ohjattu nouto: Noutohullulle koiralle on himppasen hankalaa mennä ennen noutoa merkille.. Tätä siis ollaan treenattu ja alkaa se pikkuhiljaa uskoa, jotta kapuloille ei ole karkaamista. Suunnat on oppinut hyvin, aluksi treenasin pari kertaa pallojen kanssa ja sitten heitin jo kapulat kehiin.

- voittajan ruutu: hyvin lukitsee ruudun eri paikoissa. Ruutuun menee hyvällä vauhdilla ja pysähtyy hienosti. Välillä hieman ennakointiongelmaa (jää ruudun etunauhalle), mutta pallo ruudun takareunassa palauttaa tehtävän mieleen. Maahanmenoa ruudussa ei olla vielä tehty. Olen erikseen treenannut siten, että Ansa makaa maassa ja käsken sivulle eri kulmista.

-evl:n ruutu: jee! Tämä meni eilen ihan mielettömän hienosti  Merkille menee määrätietoisesti ja ok vauhdilla. Olen vielä tässä vaiheessa auttanut ruutuun menoa ottamalla muutaman askeleen ruutua kohden ja sitten vasta käskenyt merkiltä ruutuun. Hienosti on Ansa hoksannut merkin ja ruudun eron eikä liikkeiden yhdistely näytä olevan vaikeaa.

-tunnari: plääh.. Tämä meni keväällä ihan puihin. Opetan siis piilottamalla omaa ja häiriökapulat ovat hieman sivummalla aluksi, kunnes sitten lopuksi koira joutuu miltei juoksemaan häiriökapuloiden yli päästäkseen omalle. Keväällä edistyttiin hyvin kunnes tuli aika ottaa oma pois piilosta. Ja noh, Ansa päätti sitten noutaa useamman kerralla  Eli ei vaan ollut hoksannut ideaa. Tunnarista olen pitänyt ihan tarkoituksella taukoa, kesän aikana muutamia kertoja tehnyt. Eilen kokeilin ja wau!! Viimeisellä piilotuskerralla oma oli häiriökapuloiden takana piilossa ja Ansa menikin ekana häiriöille.. Haisteli ne läpi ja lähti etsimään omaa! JES! Erävoitto

- seuraaminen: voittajan seuraamista ollaan treenattu myös eli paikallaan käännöksiä, sivuaskelia, peruutuksia jne. Sujuu mukavasti, paikka on hyvä ja kontakti loistava. Tiivishän tuo seuraaminen on, siitä voi tulla joiltakin tuomareilta sanomista. Mutta itse olen tyytyväinen näin.

Haasteena meidän tokoilussa on koiran vilkkaus ja ääretön tekemisenhalu. Kun kaikki on niin kiwaaa! Eipähän ainakaan tartte erikseen motivoida mihinkään

Tässä neiti tokoilija varsin viksuna!