En ole taaskaan muistanut päivitellä, joten nyt tulee taas "päivitysrysäys"

Oltiin Ansan kanssa tokokokeessa Kontiolahdella 8.7. avoimessa ja koe meni erittäin hienosti! Lämmintäoli n. 27 astetta ja se on näköjään varsin sopiva lämpötila koetta ajatellen.. Alla pisteet ja selitykset:

-Paikkamakuu 10 - pysyi hienosti maassa, oli rauhallinen ja levollinen!

-Seuraaminen 9,5 - Mujusen Salme oli tuomarina ja otti puoli pistettä pois vasemmalle käännöksissä tapahtuneesta koiran pään nytkäytyksestä. Ansa hieman ylityöstää käännöksiä.

-Maahanmeno 10

-Luoksetulo 10 -eteentullessa jäi hieman liian kauas, mutta kuitenkin sopivalla etäisyydellä tokokoetta ajatellen.

-Seisominen 10 - pysyi hyvin asennossa eikä kääntynyt mukana

-Nouto 10

-Kaket 10

-Hyppy 9,5 - eteentullessa jäi hieman vinoon, siitä pistevähennys

-Kokonaisvaikutelma 10

Yhteensä 198 pistettä ja sijoitus 1/6!

Ansa oli ihan mieletön ja keskittyi todella hyvin. Onnellisin olen siitä ettei mikään aikaisemman kokeen virheestä (=vinot perusasennot, huono paikkamakuu) toistunut.

Sittenpä seuraava koe olikin melko katasrofaalinen  Ja missäpäs muualla kuin Imatralla olimme SM:ssä joukkuetta edustamassa. Alla taas pisteet ja selitykset:

-Paikkamakuu 10 - tähän olen niiiiin tyytyväinen taas! Nyt ei ollut vaihtanut edes lonkalle makuun aikana.

-Seuraaminen 8,5 - mielestäni oli ainakin 9 arvoinen seuraaminen, mutta tuomari oli hieman eri mieltä. Taas hieman ylityöskentelyä käännöksissä, muutoin hienoa!

-Maahanmeno 10

-Luoksetulo 9 - pysähdys olisi saanut olla nopeampi. Muuten hieno, välit tuli nopeasti ja eteentulo sekä sivulletulo täydelliset

-Seisominen 0 - tämä oli ekana liikkeenä ja Ansa luuli, että tehdään seuraamista. Reagoi ekaan käskyyn vain hidastamalla ja itse annoin toisen käskyn liian myöhään.. Työtapaturma siis. Ja onhan se eka nolla joskus saatava

-Nouto 6 -tapahtui jotain käsittämätöntä.. Lähti hienolla vauhdilla kapulalle, palautti hienolla vauhdilla kunnes juoksikin kapula suussa ohi!  Jouduin antamaan kaksi lisäkäskyä, että toi kapulan minulle. Mikä lie iskenyt, tarve kunniakierrokselle kai?

-Kaket 0- ja tämä oli ehkä noloin kokemus ikinä... Kaket olisivat olleet varmaankin 9 arvoiset. Olin jo tulossa takaisin koiran sivulle kunnes se pomppasi maasta ylös ja lähti rallittamaan. Siis rallittamaan, SM:ssä  Veti siinä juosta parin kehän läpi, onneksi (!!) ei kenenkään suoritus ollut kesken, joten kenenkään suoritusta ei pilattu. Mutta voi jestas sentään. Märkä nurmi, liikaa energiaa, nuori kakarabelgi ja paketti oli valmis

-Hyppy 8- jouduin antamaan kaksi hyppy-käskyä, muuten hyvä.

Yhteensä 129 pistettä...

SM:t siis eivät todellakaan menneet hyvin lopun osalta, alku oli hieno. Koira on vielä nuori, täynnä virtaa, potkua sekä ruutia. Näinkin voi näköjään käydä, Silloin hävetti, suututti, ärsytti.. Parin tunnin jälkeen jo nauratti pelkikakaran päähänpisto