Ansan kanssa ollaan kovasti treenailtu tottista ja tokoa, edistymistäkin on jopa tapahtunut!

Ruutuun menee innolla ja vähän turhankin auliisti tarjoaa ko. liikettä (=sinkoaa omin lupineen ruutuun...). Olen treenanut ruutua kosketusalustalla ja se onkin ollut tosi hyvä apuväline opettelussa. Nyt ollaan tilanteessa, että kakara painaa tukka putkella ruutuun ja pysähtyy sinne "Stå"-käskyllä, joka tulee olemaan meidän liikkeestä seisomis-käskykin.

Merkkiä treenattiin joskus pari kk:ta sitten ja nyt kun ruutu alkaa olla mallillaan, otin sen uudestaan treenilistalle. Tänään kokeilin ekaa kertaa, miten muisti pelaa. Ja kyllähän se pelasi! Heti tarjosi oikeaa tapaa eli kiersi merkin vasemmalta puolelta. Täytyy huomenna tokotreeneissä vaan konsultoida treenikavereita, että mitenkä kannattaa palkata.

Seuraamisessa pidän nykyään palkkaa vasemmassa kainalossa. Ansan seuraamispaikka kun meinasi valahtaa vähän liian taakse, koska allekirjoittanut viksuna palkkasi koiran aina taakse..köh köh.. Nyt seuraa hyvällä kontaktilla ja vireellä oikeassa paikassa. Otin myös käyttöön Mia Skogsterin suositteleman "zip"-sanan, jolloin koira tietää saavansa palkan. Toimii! Heti kun kuulee zipin niin on valmiina pomppaamaan jokaiseen ilmansuuntaan saalistamaan patukkaa. Patukka on tosiaan helppo pitää kainalossa, koska siitä se on helppo pudottaa oikeaan kohtaan palkaksi.

Myös kapulanpitämistreenit on aloitettu. Treenaan pitämistä tunnarikapulalla, koska kaikki viisaat sanoivat, että kun sen oppii pitämään niin mikä vaan menee. Aloitin siten, että laitoin koiran istumaan ja menin itse siten, että koira oli jalkojen välissä. Näin minun oli helpompi kontrolloida koiran oikkuja.. Sitten vaan kapula suuhun, käsky "pidä" ja pidin käsillä apuna kiinni ettei pureskele. Vähän meinasi alussa mälvätä, mutta kiellosta lopetti. Nyt ottaa käskystä "pidä" kapulan suuhun ja pitää sitä hetken. Edelleen silti autan käsillä ettei saa päähänsä pudottaa kapulaa..

Liikkeestä maahanmeno onkin sitten Ansan bravuuriliike! Sitä tarjotaan välillä silloinkin kun ei pitäisi. Kai siinä on sitten jotain tosi hauskaa?

Mutta tällaistapa tällä erää!